Solidariteitsactie in Den Haag voor vluchtelingen in Israel

Woensdag 22 januari is er een internationale solidariteitsdag met Afrikaanse asielzoekers in Israel. De groep uitgeprocedeerde vluchtelingen in Amsterdam die zich heeft verzameld onder de naam ‘Wij Zijn Hier’ ondersteunt deze actiedag met een demonstratie bij de Israelische ambassade in Den Haag waar wij zullen protesteren tegen het discriminerende en inhumane vluchtelingenbeleid van Israel

Begin deze maand demonstreerden tienduizenden Afrikaanse vluchtelingen in Tel Aviv voor hun rechten als asielzoeker nadat de regering van premier Netanyahu een wetswijziging doorvoerde, die voorziet in het voor onbepaalde tijd opsluiten van vluchtelingen in afgelegen detentiekampen in de woestijn. Dankzij de nieuwe wetgeving lopen meer dan 50.000 vluchtelingen risico zonder vorm van proces opgepakt en afgevoerd te worden. Vluchtelingen die via Egypte in Israel aankomen worden direct vastgezet en kunnen geen asiel aanvragen.

De eerste razzia staat al gepland waarbij de overheid meer dan duizend vluchtelingen zal afvoeren naar de Negev. Sinds de nieuwe wetgeving er door is gekomen eind vorig jaar zijn tal van vluchtelingen gearresteerd en onder druk gezet in te stemmen met een ‘vrijwillige’ terugkeer naar het land van herkomst. Door deze willekeurige arrestaties zijn families ontwricht en uit elkaar gerukt. De voornamelijk uit Eritrea en Soedan afkomstige asielzoekers laten zich echter niet gewillig opjagen; gegroepeerd voeren ze acties tegen de discriminerende maatregelen van de overheid.

Ze krijgen 22 januari tijdens de internationale solidariteitsdag steun van aktivisten en mensrechtenorganisaties uit onder meer Canada, Verenigde Staten, Italië, Zweden, Frankrijk en Duitsland. Ook Wij Zijn Hier uit Amsterdam is solidair met de Afrikaanse vluchtelingen in Israel. We zullen bij de Israelische ambassade in Den Haag eisen dat Israel de mensenrechten naleeft! Iedereen is van harte welkom zich aan te sluiten.

Na afloop demonstreren we bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie om dezelfde mensenrechten voor ons op te eisen. We voeren al bijna anderhalf jaar actie tegen het inhumane vluchtelingenbeleid in Nederland, maar de overheid schendt consequent onze basale rechten waardoor we opgepakt, vastgezet en uitgesloten worden van de samenleving.

Vrijheid voor alle vluchtelingen! Geen mens is illegaal!

Woensdag 22 januari 2014 van 14.00 tot 16.00
demonstratie bij de Israelische ambassade, Buitenhof 47 in Den Haag
Verzamelen 13.30 op het Buitenhof

* assaf.org.il
Freedom 4 Refugees in Israel

One Response to Solidariteitsactie in Den Haag voor vluchtelingen in Israel

  • Eindelijk worden er stappen genomen dat Israel een apartheid staat is en illegale wetten toepast, die niets met een democratisch Land te maken hebben. Het zijn racisten. Ze moorden naar pure lust, als een soort van volk sport, ongewapende Palestijnse vrouwen en kinderen dood schieten. Niemand die daar voor verantwoording hoef af te leggen. Geen aanklacht geen vonnis, en geen gevangennis straf.

    En de hele wereld kijkt toe. Nu eindelijk komt er beweging in de zaak, want Israel mag niet denken dat ze onschendbaar zijn, en zich als een uitverkoren volk voelen en gedragen. Dat is een grote leugen, die die het willen geloven zijn die die weg kijken als er weer eens gemoord word door Israel. God heeft alle mensen gelijk gemaakt, en mocht God toch een uitverkoren volk in zijn plannen hebben gehad, dan zeker niet deze wrede Israel, die de mensenrechten dagelijks schend.

    God zou het een eerlijk volk toestaan, die het ook verdient heeft als uitverkoren te gelden. Maar zeker geen criminelen. Ze stelen dagelijks Land en water van de Palestijnen, gooien ze in de gevangennis zonder veroordeling, en schieten ze dood. Hier is sinds 20 , 30 , 40 jaren een genocide gaande en niemand zegt er wat van, iedereen kijkt weg…bijna iedereen..!!

    Het is tijd dat Israel voor zijn daden terecht moet staan. Sharon kon nog maar net vluchten in de dood zonder zich te moeten verantwoorden in Den Haag voor het mensenrecht tribunaal. Belgien had hem wel op het oog, daar had hij geen poot kunnen neer zetten, of hij werd gearresteerd. Ik was nooit zo teleurgesteld dat een oorlogsmisdadiger de dood had gevonden, zonder terecht te moeten staan voor zijn daden.

    Natanyahu provoceert met zijn bouw plannen op Palestijns grondgebied (Meer als 1000 nieuwe woningen zijn geplant) en drijft het op de spits en denk wie wil hem daar aan hinderen USA is impotent naar de UN luistert hij allang niet meer, de EU schaamt zich sinds de oorlog. Ik ben beslist tegen een Adolf Hitler en zijn National socialisme, en wat er met de Joden is gebeurt. Maar nu doen de Joden het zelfde, en dat is niet alles, ze buiten de Holocaust tot op het laatste uit. Wat was een Israeliet vandaag zonder de Holocaust..??…Cajosh