subgroep WIJ ZIJN HIER trekt naar DIEMEN

16113014_1381324475234445_7498812969776045771_o

Zondag 15 januari hebben wij, een subgroep van het vluchtelingencollectief ‘We Are Here’ het pand aan de Piersonstraat 23-27 te Diemen gekraakt. Onze groep bestaat uit zo’n 30 vluchtelingen uit diverse West-Afrikaanse landen als Ivoorkust, Sierra Leone, Liberia, Mali & Nigeria.

Wij hebben geen andere keuze omdat we onze vorige locatie aan de Rijswijkstraat in Amsterdam hebben moeten verlaten en al enkele weken van noodonderkomen naar noodonderkomen zwerven. Vanwege onze status mogen we niet werken en kunnen we dus geen onderkomen huren.

De Gemeente Amsterdam hebben we de afgelopen 4 jaar herhaaldelijk gevraagd om ons te helpen met te voorzien in de menselijke basisbehoefte van eenvoudig onderdak voor dag en nacht. Helaas is dat tot op heden nog niet in een duurzame oplossing geresulteerd. Daarom zijn we genoodzaakt te blijven kraken. Ditmaal hebben we een pand gevonden in Diemen dat meer dan een jaar leeg staat.

We hopen op begrip voor onze situatie en medewerking van de Gemeente Diemen. We hebben reeds contact gezocht met de Gemeente.

We zijn een kleine groep en willen hier met respect voor onze buren en het pand gaan wonen. We nemen contact op met de eigenaar van het pand. Met meerdere eigenaren van eerdere panden hebben we goede afspraken kunnen maken, hopelijk zal dat ditmaal ook het geval zijn.

We verwelkomen de buren ons te bezoeken en kennis te maken!